Els joves participants al programa d’ocupació Projectes Singulars realitzen accions culturals i cíviques a diferents entitats de la comarca

150 joves d’entre 16 i 29 anys participen al programa d’ocupació Projectes Singulars, que els permet realitzar accions culturals i cíviques a diferents entitats de la comarca, amb l’objectiu d’adquerir habilitats i competències que els ajudin en la seva vida laboral i crear un vincle amb el seu entorn social i cultural.

Les activitats d’aquest mes d’octubre han estat un taller de robòtica per a infants, un taller de Halloween amb l’Ampa d’una escola, suport a campanyes de donació de sang, suport a la organització de la cursa de la dona de Terrassa, un concert en una llar d’avis i diferents activitats de relació amb la gent gran.

En el marc de les accions culturals i cíviques del projecte Singulars també es portarà a terme una altra campanya de donació de sang, una recollida solidària de joguines, es participarà al gran recapte d’aliments i una recollida de plàstics al Parc Natural de Collserola (Cerdanyola). També es faran activitats de suport amb entitats com l’Akademia de Sabadell, Fridays for Future, el Voluntariat per la Llengua, la Residència d’avis Can Vargas, el Rebost Solidari, la Colla de Diables de Sabadell, l’entitat Proud LGTBI Ripollet,  l’Associació San Filippo Terrassa, Acció contra la fam, Espigoladors i l’entitat ADAC, Amics dels animals de Cerdanyola.

El Projecte Singulars vol reforçar l’ocupabilitat d’aquestes persones joves amb una formació teòrica i pràctica, diverses accions d’orientació i inserció laboral i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa. S’ofereixen 200 hores teòriques i 80 hores pràctiques en robòtica, alimentària, packaging, economia circular, indústria 4.0, logística i tèxtil. Es porta a terme a 18 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, Montcada i Reixach,  Cerdanyola, Ripollet i Badia del Vallès. El projecte compta amb una subvenció pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançada pel Fons Social Europeu.