Els jugadors compulsius comparteixen les seves experiències per ajudar-se a superar l’addicció

El joc compulsiu és una malaltia reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut que afecta més d’un milió de persones a tot l’Estat. A diferència de l’alcoholisme o la drogaddicció, la ludopatia no depèn de cap substancia i sovint es difícil de reconèixer.

Jugadors Anònims és una associació sense ànim de lucre que ofereix suport als jugadors patològics. Es reuneixen cada setmana al Casal del Barri del Segle XX i comparteixen experiències, superacions i recaigudes. Tenen un programa basat en 12 punts per poder superar la ludopatia. Aquest dimarts han fet una sessió informativa oberta a familiars i persones que no pateixen la malaltia.

En Joan fa anys que és jugador compulsiu. Ha tingut diverses anades i vingudes i ara ja fa un temps que no juga. Per ell passar un nou dia sense jugar és un graó més d’una lluita infinita. Admet que l’ajuda de Jugadors Anònims ha estat clau per ell.

En Davide va recórrer a Jugadors Anònims fa 6 anys. Va seguir el programa i se’n va sortir però reconeix que algun dia hi podria recaure. Per això continua anant a les reunions, també per compartir la seva història amb persones que s’hi incorporen.

A les màquines escurabutxaques, casinos, bingos i cases d’apostes, en els darrers anys s’ha afegit el joc online, encara més accessible i addictiu, i que atrau nous jugadors, especialment joves.