Els jutjats ja treballen amb el 100% de la plantilla

Els jutjats catalans ja treballen des d’aquest dimarts amb el 100 % de la plantilla arran de l’entrada en vigor de la fase 3 de desconfinament a l’Administració de justícia. La plantilla dels jutjats és d’uns 7.500 treballadors, entre gestors, tramitadors, auxilis judicials i metges forenses.

Tots els serveis en actiu
Els jutjats han recuperat des de la setmana passada tots els serveis habituals. Hi ha, però, assumptes i procediments que es tramiten de forma preferent: règim de visites, custòdies compartides, prestacions d’aliments per situacions familiars derivades de la COVID-19, processos laborals sobre acomiadaments i extinció de contractes o processos de concursos de deutors de persona física. Aquests tràmits preferents estaran vigents durant l’estat d’alarma i en els tres mesos posteriors.

Horari de matí i tarda

El Departament de Justícia ha actualitzat el nombre de jutjats que han de treballar a les tardes per garantir l’ocupació dels espais d’acord amb els criteris de salut laboral. Al matí, treballaran entre el 70 % i 80 % del personal; i a la tarda, entre el 20 % i 30 %, per garantir les distàncies de seguretat entre treballadors.

Cita prèvia per als ciutadans

La cita prèvia, que permet accedir als edificis judicials garantint les mesures de prevenció, segueix vigent durant l’estat d’alarma i en els tres mesos posteriors des de la seva finalització.