Els lletrats mantenen la vaga indefinida pel desacord en les negociacions

Els lletrats dels Jutjats espanyols mantenen la vaga indefinida després de NO arribar a cap acord en la darrera negociació amb el Ministeri de Justícia. La vintena de funcionaris dels Jutjats de Terrassa mantenen la demanda d’ajustar el sal·lari a les noves atribucions laborals que han assumit des del 2009 i el 2015.

Això representaria un increment mitjà d’entre 400 i 600 euros, la qual cosa el Ministeri qualifica de doble pujada salarial. Els lletrats, que conformen una de les quatre categories laborals dins dels Jutjats, volen arribar al 85 per cent dels salaris que cobren un Jutge o un Fiscal.

Des del 24 de gener que va començar la vaga de lletrats, a Terrassa s’han suspès mil judicis o declaracions, hi ha 6 milions d’euros paralitzats i pendents de tramitar unes 1.800 demandes, entre d’altres funcions que s’han vist alterades o anul·lades. Tot i que es respecten els serveis mínims com el jutjat de guàrdia o el de violència contra la dona, els 4.300 lletrats de tot l’Estat mantenen la convocatòria de vaga indefinida.