Els locals d’oci nocturn exigeixen una normativa que no els converteixi en negocis inviables

Les discoteques, sales de festes i altres espais d’oci nocturn estan preocupats pel futur del sector. Se senten sols i desemparats, sense cap suport ni una normativa clara que els garanteixi tant la viabilitat del negoci com la seguretat d’usuaris i personal. Els propietaris d’aquests locals alerten que la meitat podrien tancar abans d’acabar l’any si no s’aprova una normativa viable.

La Sala Fred Astaire té un aforament de 644 persones. Segons el seu propietari, Toni Marañón, amb la normativa vigent podrien obrir el local amb el 50 per cent de l’aforament però la pista quedaria inutilitzada com a espai de ball, de manera que a la pràctica es podria omplir només un 20 per cent.

La Federació Nacional d’Empreses d’Oci i Espectacles ha presentat al govern una proposta de protocol avalat per dos metges que permetria que el sector pogués obrir amb garanties. Confien que hi doni el vist i plau. L’única alternativa que veuen és que la Generalitat es faci càrrec de les despeses que no podrien cobrir amb l’aforament tant limitat de la normativa actual.

Toni Marañón alerta del risc que comporta fer festes privades sense mesures controlades de prevenció, unes mesures que si que diu que poden garantir els locals d’oci nocturn.