Magicalmysterygrup

Els Magical Mystery Grup homenatjaran Josep Maria Francino a la Jazz Cava

El passat 1 de desembre va morir el periodista Josep Maria Francino, conegut home de ràdio i il·lustre ‘beatlemaníac’. També va impulsar un grup de tribut al quartet de Liverpool, el Magic Mystery Group que aquest dissabte actuarà a la Nova Jazz Cava en el seu record. El concert començarà a les 22:00 i el preu de l’entrada és de 12 euros.

D’altra banda la sala del carrer Tete Montoliu ofereix més propostes aquest cap de setmana. Alba Pujals mostrarà divendres 17 de desembre a les 21:00h el seu material més recent al capdavant d’un sextet, Alba Pujals Project, on la compositora i trombonista egarenca desenvolupa el seu talent creatiu que ben aviat es materialitzarà en debut discogràfic com a líder. A cavall entre casa seva i Nova York on ha incrementat el seus dots a la Juilliard School amb Wynton Marsalis, Pujals segueix liderant amb força diverses formacions i projectes, alhora que forma part de bandes punteres de l’escena com The Bop Collective d’Irene Reig, Smack Dab Big Band o Lluc Casares Septet.

Per últim diumenge a la tarda, a les 19h, el contrabaixista Manel Fortià ‘Libérica’ actuarà amb el seu grup, format per Max Villavechia al piano; Raphael Pannier a la bateria, Pere Martínez a la veu i amb la col·laboració del saxofonista Antonio Lizana. Libérica fa una aproximació al flamenc jazz des d’una nova perspectiva: busca punts en comú amb la cançó tradicional catalana i destaca la llibertat com la qualitat més important d’aquestes músiques. El resultat és que els elements més lliures tant del jazz com del flamenc s’uneixen per primera vegada en aquest projecte que combina a la perfecció tradició i experimentació.