Els membres del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència es formen en sostenibilitat i igualtat de drets

Els consellers i les conselleres del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT) participaran aquest mes d’abril en una sèrie de trobades amb diferents serveis de l’Ajuntament de Terrassa i entitats. Amb aquestes trobades, l’Ajuntament vol donar als membres d’aquest òrgan consultiu l’oportunitat d’aprofundir en el coneixement dels diferents temes que estan treballant enguany.

El consell té l’encàrrec d’Alcaldia de preparar una campanya de sensibilització sobre residus i reciclatge i sobre camins escolars i mobilitat sostenible. Tots les membres del consell estan treballant aquests temes, excepte els del  Districte 6, que van fer la demanda explícita de treballar el problema del racisme, i els del Districte 1, que van demanar de treballar aspectes relacionats amb l’espai públic i el gènere.

Les activitats es faran del 20 al 29 d’abril. Seran telemàtiques i en horari de tarda, un cop acabada l’activitat lectiva a escoles i instituts.

Aquest és el calendari previst:
· Districte 1: dinàmica sobre l’espai públic en clau de gènere, a càrrec de l’entitat “Creación positiva”, amb la col·laboració del Servei de Polítiques de Gènere. Dimarts, 20 d’abril.

· Districte 2: trobada amb personal tècnic del servei de Mobilitat per tancar el procés de reflexió sobre què cal millorar de la ciutat i com promoure el transport sostenible. Dimecres 28 d’abril. Amb la col·laboració del Servei de Mobilitat. El passat 17 de març, personal tècnic del servei ja va participar en una reunió de districte del CMIAT per iniciar aquest debat.

· Districtes 3 i 7: trobada amb el raper terrassenc Mohi Lee, que els ajudarà a acabar un rap que estan elaborant per sensibilitzar sobre el tema dels residus i la cura del medi ambient. Dijous, 22 d’abril.

· Districte 4: trobada amb la plataforma ciutadana de recent creació “Terrassa Lliure de Plàstics”. Dimarts, 27 d’abril.

· Districte 5: taller ambiental «Desplastifica’t» a càrrec de l’associació per l’educació ambiental “Mel”. Amb la col·laboració del Servei de Medi Ambient. Dimecres, 21 d’abril.

· Districte 6: dinàmica per conscienciar sobre el racisme, a càrrec de SOS Racisme. Amb la col·laboració del Servei de Ciutadania. Dijous, 29 d’abril.

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa és un òrgan participatiu impulsat per l’Ajuntament de Terrassa per fomentar la participació ciutadana i per promoure que infants i adolescents puguin opinar i ser escoltats, en consonància amb el dret a la participació, que recull la Convenció sobre els drets de l’infant de Nacions Unides, i enfortint la cultura de la participació i el civisme. L’integren actualment 129 infants i adolescents entre 10 i 14 anys, estudiants de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO, que provenen principalment dels diferents de centres educatius i de lleure de la ciutat i que s’han presentat voluntàriament per formar-ne part.