Els minyons actuen per Sant Jordi a la Plaça Vella tot i la calamarsada

La diada de Sant Jordi celebrada aquest dissabte ha comptat amb multitud d’activitats culturals arreu de la ciutat. La més notòria ha estat la diada dels Minyons, que han actuat a la Plaça Vella compartint plaça amb els Castellers de Terrassa, que finalment no hi han actuat.

L’actuació, que estava convocada a un quart de vuit, ha aplegat molta gent que buscava la millor ubicació per gaudir i tenir bones vistes dels castells.

Els membres de la colla dels Minyons tenen un especial apreci a les actuacions de les diades de Sant Jordi. A més asseguren que molta gent que no segueix el món casteller pot acostar-s’hi i embadalir-se amb els castells que es carreguen. Un fet que els suposa una motivació extra.

Quan tot era a punt de començar, però, la calamarsa ha fet acte de presència. La gent ha escampat i la Plaça Vella ha quedat buida durant els deu minuts que ha durat la intensa pluja. Un cop ha parat els Minyons han tornat a plaça per aixecar castells tant sí com no. Per la seva part els Castellers no hi han tornat.

Tot i la pluja i l’incertesa de si tornaria a ploure o fins i tot pedregar, els malves van carregar i descarregar un quatre de vuit, un quatre de set amb pilar i el castell més esperat, un tres de vuit.
La plaça ha pogut gaudir dels castells i de l’ambient festiu en una diada de Sant Jordi que ha donat als Minyons el tret de sortida per la temporada d’enguany, que promet molts d’èxits.