Els Minyons carreguen el seu primer castell de gamma extra de la temporada

Els Minyons de Terrassa han carregat el seu primer castell de gamma extra de la temporada en l’exhibició de Festa Major. La colla malva ha aconseguit aixecar un dos de nou amb folre i manilles, tot i que l’èxit ha quedat a mitges quan la torre s’ha desplomat en el moment de descarregar-la. La diada d’aquest diumenge ha transcorregut amb molta calor i amb menys presència de públic que altres anys. Hi han actuat les dues colles locals, Castellers i Minyons, així com els Capgrossos de Mataró.

De fet, ha estat la colla convidada qui ha tingut una actuació més lluïda, descarregant els tres castells que han intentat: un 2 de 8 amb folre, un 4 de 9 amb folre i un 3 de 9 amb folre. Per la seva banda, a part de la torre de 9 carregada, els Minyons han completat un 3 de 9 amb folre i, en tercera ronda, han assolit un 4 de 8, després d’un intent fallit del 4 de 9 amb folre.

D’altra banda, els Castellers de Terrassa han aconseguit carregar un 3 de 8 en primera ronda, i han descarregat un 5 de 7 i un 2 de 7. A diferència de la solvència demostrada dissabte en els castells de vigília a la Plaça Vella, en aquesta ocasió els blau turquesa no han pogut oferir la seva millor versió al Raval de Montserrat. I és que després de fer llenya amb el 3 de 8, la colla local ha renunciat al seu altre gran objectiu: el 4 de 8.

La jornada castellera ha finalitzat, com mana la tradició, amb els pilars realitzats per les tres colles participants.