Els Minyons celebraran el 40è aniversari el 14 de juliol amb una diada especial

El 14 de juliol del 1979 els Minyons de Terrassa es presentaven oficialment a la ciutat amb una actuació a la Plaça Vella. El 14 de juliol d’aquest 2019 els malva celebraran, al mateix lloc, el 40è aniversari d’aquella fita amb una diada especial. Comptarà amb l’actuació dels padrins dels Minyons, els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Barcelona.

A banda, hi haurà també un acte institucional a la Casa Alegre i una exposició que servirà d’homenatge als fundadors i impulsors de la colla. Els Minyons volen que aquestes activitats siguin, a més, un reconeixement a l’aportació que ha fet la colla malva al fet casteller i a la contribució a la projecció exterior de Terrassa.

En l’apartat estrictament tècnic, els Minyons volen que el 40è aniversari sigui una motivació per millorar els castells aquesta temporada, després que s’hagin quedat fora de la Diada de Sant Fèlix d’aquest any.

Els Minyons tenen marcades al calendari les diades de Festa Major, Les Santes de Mataró, Sant Narcís a Girona, La Mercè i la Diada de la Colla al novembre. Els castells objectiu: el 2 de 9 amb folre i manilles, el pilar de vuit i, en l’horitzó, recuperar el 3 de 10.