Els Minyons sant fèlix

Els Minyons de Terrassa, fora de la diada Sant Fèlix 2024

Els Minyons de Terrassa no participaran a la Diada de Sant Fèlix d’aquest any. Els organitzadors de la Festa Major de Vilafranca han deixat fora els malves, seleccionant la Jove de Tarragona com la quarta colla del programa. També hi prendran part la Colla Vella, Colla Joves, Castellers de Vilafranca. Així han anunciat el nom de les colles aquest dimarts a la nit a través de les xarxes socials:

Després de participar en 36 ocasions a la Diada de Sant Fèlix, la colla de Terrassa cedeixen lloc a la colla Jove Xiquets de Tarragona, que només ha actuat quatre vegades a aquesta plaça tan emblemàtica. Aquestes actuacions van tenir lloc el 1996, 2012, 2014 i 2019.

Els Minyons han expressat el seu malestar. Els molesta no haver tingut cap conversa prèvia o no haver-los  informat amb prou antelació. Els del carrer del Teatre tenien la intenció de demanar millores a l’espai reservat per a la canalla.

Jaume Maeso, president dels Minyons, ha expressat a través del seu compte de xarxes socials que la decisió de cedir el pas a la colla Jove de Tarragona és “totalment lícita” i podria haver-se pres “mesos enrere”. Afirma que aquesta elecció només “fa que moltes persones es sentin menys vinculades a la festa”. A més, ha reclamat “un espai més adequat i a l’alçada de la Diada per a la colla de Tarragona”.

En un tuit posterior, ha explicat que els Minyons ja tenien el seu calendari establert des de fa temps i sempre han participat activament en la Diada de Sant Fèlix, assegurant que han estat al màxim nivell en aquesta jornada.