Els Minyons de Terrassa han portat castells a Còrsega per primera vegada

El Minyons de Terrassa han participat aquesta setmana en una trobada cultural internacional a l’illa de Còrsega. Del 3 al 8 d’agost la colla malva ha format part de les Jornades Internacionals de Corti, un esdeveniment que reivindica la llengua i la identitat corsa. Aquest 2018 s’ha fet la 32a edició. Els Minyons també han actuat a la capital de nord de l’illa, a Bàstia, el diumenge 5, i a la localitat turística de l’Ísula, el dilluns 6, en tots dos casos convidats pels respectius ajuntaments.

La colla terrassenca ha ofert castells de set i de vuit, en una demostració del fet casteller a l’illa francesa. També han fet altres actuacions, com una cercavila pels carrers de Corti, acompanyats per grups culturals corsos.

Els Minyons de Terrassa, que han actuat a diversos llocs de la Mediterrània en la seva història han posat per lema en aquest viatge “Un pont de mar malva”. Les seves exhibicions a l’estranger han arribat a llocs com Berlín, Edimburg, Budapest, Marroc i Singapur.

Ha estat la primera vegada que es fan castells a Còrsega. El viatge dels Minyons ha comptat amb l’ajuda de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.