Els Minyons de Terrassa ja tenen les claus de Cal Reig i confien traslladar-s’hi a principis de 2024

Els Minyons de Terrassa i l’Ajuntament han signat aquest divendres el conveni de cessió, per un període de 50 anys, de les naus de l’antiga fàbrica del carrer Mare de Déu dels Àngels, que són propietat municipal des del 2019. La de la colla castellera va ser l’única candidatura al concurs per l’adjudicació de les naus, que es va resoldre fa poc més un any favorablement per l’entitat.

Amb la cessió materialitzada, la colla castellera es posarà a treballar de seguida per rehabilitar les naus. Confien anar-hi d’aquí a un any, per començar la temporada 2024-2025. Fins aleshores seguiran a la casa modernista Jacint Bosch, al carrer del Teatre.

Una part de les naus s’enderrocarà per convertir-se en un pati d’assaig, que farà també la funció de plaça privada d’ús públic. El cost d’urbanització de la plaça anirà a càrrec de l’Ajuntament tot i que la promotora de tota l’obra serà la colla castellera.

La rehabilitació de les naus de Cal Reig està pressupostada en 1,2 milions d’euros, tot que l’import podria anar a més per l’encariment de preus. Bona part es cobriran amb la venda de la seu actual, que ha servit també per liquidar la hipoteca associada. L’Ajuntament hi farà una aportarà de 250.000 euros mentre els Minyons estan pendents del suport de la Diputació i la Generalitat.

La cessió de les naus de cal Reig segueix l’exemple d’altres immobles, com el Vapor Cortès, l’AEG o la fàbrica Pont Aurell.

Amb 1.200 metres quadrats de superfície útil, la nova seu doblarà la de l’actual. A la planta baixa hi haurà una gran sala d’assaig, la sala per la canalla, la cafeteria i el pati. Al primer pis, una sala d’actes, una de polivalent, un espai social i sales petites.

Quan Minyons de Terrassa faci efectiu el trasllat de la seu, el comprador de la Casa Jacint Bosch, l’empresari Salvador Ramon ja podrà disposar de l’immoble modernista per habilitar-lo com a hotel. En les properes setmanes el mateix Ramon obrirà un hotel Petit Luxe, a la façana de just al davant.

Minyons Conveni Cal ReigMinyons Conveni Cal Reig 4 Minyons Conveni Cal Reig 3 Minyons Conveni Cal Reig 2