Minyons Mnactec 4b

Els Minyons viatgen als Balcans per commemorar els 30 anys de solidaritat catalana amb la guerra de Bòsnia

Els Minyons de Terrassa inicien aquest dijous un viatge que portarà a més de 240 membres de la Colla als Balcans i que durarà fins dimarts vinent, 11 de juliol. Els malves fan el viatge en dues tongades: aquest dijous al matí ha marxat un primer grup d’una setantena de persones i la resta de l’expedició marxarà  divendres a la tarda. Els dos grups tindran destí a Dubrovnik.

El calendari d’actuacions dels malves als Balcans s’iniciarà a la mateixa ciutat de Dubrovnik, dissabte, a les 8 del vespre al Port Vell de la ciutat. Després la colla  es traslladarà a Sarajevo per carretera. Diumenge serà el dia més intens on els Minyons faran doblet a la capital de Bòsnia i Hercegovina, Sarajevo: a les 3 de la tarda a la plaça de Barcelona, i a les 8 del vespre davant l’ajuntament de Sarajevo en record a les víctimes del genocidi de Srebrenica.

Els malves acabaran el periple pels Balcans amb un pilar a Mostar el dimarts a la 1 del migdia.

L’objectiu dels Minyons és dur castells de 7 i 8 en totes aquestes actuacions. El president de la Colla, Jaume Maeso, ha comentat que “és un orgull per la Colla poder dur els nostres castells tant lluny de casa en un indret on no s’havien fet mai i per commemorar la cooperació catalana amb la guerra dels Balcans ara fa 30 anys”

Aquest viatge es realitza gràcies a l’Ajuntament de Terrassa, la Diputació de Barcelona, la Delegació de la Generalitat al Sud-est d’Europa, la Ciutat de Dubrovnik, el Patronat de Turisme de Dubrovnik, el Comtat de Dubrovnik-Neretva, el Patronat de Turisme del Cantó de Sarajevo, la Ciutat de Sarajevo – Centre d’Informació sobre el Tribunal Penal Internacional per a l’antiga Iugoslàvia i l’Associació “L’Educació Construeix Bòsnia i Hercegovina – Jovan Divjak”.

Minyons Canalla

 

 

Minyons Pilar Caminat 2

 

 

Minyons Pilar Caminat (3)