Els Minyons decidiran al juliol si reformen el local o es traslladen

Els Minyons prendran al juliol una de les decisions més importants des que es van crear fa 38 anys. El local, la casa modernista Jacint Bosch del carrer del Teatre, se’ls ha fet petit per l’envergadura dels castells que assagen i necessiten un espai més gran i cobert pels dies de pluja i molt fred.

La junta i tècnica escollides al gener estudien tres opcions: una reforma integral de la seu actual, traslladar-se a un  local més gran o una solució mixta: mantenir el local i complementar-lo amb un espai cobert proper pels assajos. Els socis de l’entitat prendran una decisió passat Festa Major, en una assemblea extraordinària.

Els Minyons comencen dissabte la temporada alta castellera amb la Diada del Patrimoni. Un pilar caminat travessarà el pont de Sant Pere i, a la Seu d’Egara, actuaran els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Barcelona. La intenció és estrenar els castells de 9, segurament el 3 i el 4 amb folre i el 5 de 8.

Per aquesta temporada, els malves volen consolidar-se com a colla de deu i obrir nous ventalls. El 2 de 8 sense folre i els 3 i el 4 de nou nets, entre els castells que poden començar a treballar També podrien explorar el 2 de 10 amb folre, manilles i puntals, tot i que veuen improbable dur-lo a plaça enguany.

Per Festa Major asseguren castells de gamma extra però descarten el 3 de 10 perquè és massa aviat en el calendari.

El 30 de setembre la Diada dels Països Catalans a la Masia Freixa, reunirà castellers d’Andorra, la Catalunya Nord i el País Valencià. I l’endemà la Diada Nova Atenes a la placa Vella amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca.