Els Minyons enceten el Fòrum King Kong amb un debat sobre els castells al nord de Catalunya

Els Minyons de Terrassa ha celebrat aquest diumenge la primera sessió del Fòrum King Kong, un cicle de taules rodones virtuals a través del seu canal de Youtube. El nom es deu a un racó del seu pati d’assaig que duu el nom del famós goril·la gegant. Els malva han impulsat aquesta iniciativa per deixar una mica enrera el confinament i parlar pròpiament de castells i del món casteller.
Aquesta primera sessió, amb el títol de ‘Castells al nord, Diada de Sant Narcís‘, ha tingut com a tema central els castells al nord del Principat, la importància de la festa major de Girona i els registres que s’hi han pogut veure. La taula rodona ha comptat amb Cugat Comas, excap de colla dels Capgrossos de Mataró, Iruna Rigau, excap de colla dels Marrecs de Salt i Ramon Codinas, històric casteller dels Minyons de Terrassa. Codinas ha recordat una anècdota de la històrica Diada de Sant Narcís de l’any 1998.

Les següents xerrades seran els diumenges 24 de maig amb “Un pis més, folre i manilles, el 31 de maig, amb “Punts no, filosofia castellera, el 7 de juny, sobre “Com afrontar els grans reptes” i el 14 de juny es tancarà el cicle amb “Música, festa i castells”.