Els Minyons obriran plaça a Sant Fèlix amb una actuació de gamma extra

Els Minyons de Terrassa obriran plaça aquest dimecres a la Diada castellera de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès. Després serà el torn de la Colla Vella i la Colla Joves dels Xiquets de Valls, i dels Castellers de Vilafranca, en aquests moments les quatre colles més destacades del país. Els terrassencs es plantegen una actuació de màxims acord amb la importància de la Diada, uns castells de gamma extra similars als que van fer per la Festa Major de la ciutat.

És a dir, els Minyons intentaran descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles, i tornar a completar la torre de 9, el 4 de 9 amb folre i el pilar de 8. També es plantegen d’altres castells com el 3 de 9 amb agulla i el 5 de 9. Aquest any els organitzadors han intruduït millores per agilitzar una actuació que algun cop ha arribat a les 5 hores. A banda de començar un quart d’hora abans, els castellers podran fer els pilars superiors a 5 pisos en la quarta ronda, sense esperar les repeticions de la resta de colles.

Una millora que afavoreix els castells i que Minyons veuen amb bons ulls. La distribució a la plaça també garantirà que no actuïn dues colles seguides de costat, així tindran més espai físic per poder preparar les contruccions. Canal Terrassa oferirà la transmissió en directe de la Diada de Sant Fèlix de Vilafranca, aquest dimecres a partir de les 12 del migdia.