Minyons Sant Felix 22 3

Els Minyons presenten el calendari de la nova temporada amb actuacions importants a Terrassa

Els Minyons de Terrassa han presentat aquest dissabtem durant la calçotada de la Collam el seu calendari per aquesta temporada 2023. Encara amb dates per concretar els malves han confirmat més de trenta actuacions arreu del territori. Una de les actuacions més destacades de la temporada vinent, que començara a inicis de març, és la diada de la Nova Atenes. Aquesta diada, celebrada biennalment es durà a terme l’1 d’octubre al Parc de Sant Jordi, davant la Masia Freixa i acollirà grans colles com els Castellers de Sants i la Colla Jove dels Xiquets de Valls.

Els minyons seran els locals d’aquesta actuació creada l’any 2015 amb la voluntat de consolidar una nova data en el calendari casteller terrassenc per veure els castells més grans del moment. En la seva primera edició va superar totes les expectatives, ja que es van poder veure per part dels malves 3 castells de gamma extra de màxim nivell entre ells, el 3 de 10 amb folre i manilles.

A part de la Nova Atenes els Minyons faran fins a 10 actuacions més a la ciutat de Terrassa com la Diada del Patrimoni, per la Festa Major o la Diada de la Colla.

Els malves a més a més tindran un 2023 especialment viatger: Al mes de març es desplaçaran a Castelló de la Plana per participar de les festes de Santa Magdalena. La primera actuació serà a Terrassa, el 5 de març al pati del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

El nou cap de colla, Xavi Jurado, s’ha mostrat optimista i ha recalcat que «aquest calendari ens dona l’oportunitat d’exhibir la nostra millor versió, però cal treballar molt en tots els aspectes per fer-ho possible, com la capacitat de mobilització, el compromís a l’assaig o el rendiment tècnic de la colla». Per la seva part el President de la colla Jaume Maeso s’ha mostrat confiat: «iniciem una nova temporada amb ganes de portar el nom de la Colla i la Ciutat arreu, fent-hi allò que més ens agrada, grans castells».