Els Minyons reben un premi pel primer 2 de 9 amb folre i manilles de l’any 1993

Els Minyons de Terrassa s’emporten el premi als 30 anys de castells de gamma extra, entregat en la Nit de Castells, la gala celebrada aquest dissabte a Valls i retransmesa per 27 televisions locals de Catalunya. Als Minyons se’ls reconeix el primer 2 de 9 amb folre i manilles de la història fet l’any 1993.

Van recollir el premi l’ara regidor, Pep Forn, i Núria Serra, representants dels malves. Forn i Serra eren aleshores president i sisena quan van fer per primera vegada un dels castells més espectaculars durant la Diada de la Colla, al novembre d’aquell any.

Durant l’acte, convocat per la Revista Castells, també s’han commemorat els 25 anys de castells de deu i desfolrats, motiu del dossier central de l’Anuari de la revista. Els altres protagonistes de la nit d’una gala (que es pot recuperar a la web de la Xarxa) han estat el pilar de 9 amb folre manilles i puntals fet pels castellers de Vilafranca per Tots Sants i als Moixiganguers d’Igualada com a colla de la temporada.

També s’han guardonat als Castellers de Mollet, els d’Esplugues i els Margeners de Guissona i els de Sarrià. També han rebut premi la Fundació Pau Casals, als sanitaris de l’Hospital de Valls, la Tàrraco Arena Plaça i a la canalla de les colles per ser el futur dels Castells. A l’acte hi han assistits més de 300 persones entre presidents, caps de colla i altres dirigents de la seixantena de colles representades, així com representants d’altres col·lectius, institucions i d’altres organismes culturals.