Els Minyons volen estrenar Cal Reig a finals d’abril i actuar-hi per la Fira Modernista

Compte enrere pel canvi de seu dels Minyons de Terrassa. La colla malva preveu abandonar a finals d’abril la casa Jacint Bosch, on són des dels anys vuitanta, per traslladar-se al carrer Mare de Déu dels Àngels. Serà a les antigues naus de Cal Reig, que l’Ajuntament els ha cedit per un període de cinquanta anys. El desig d’inaugurar la seva nova llar a les acaballes del mes vinent va lligat a la continuïtat de les obres al ritme previst.

Dues setmanes després de fer efectiu el trasllat, els Minyons volen estrenar el local amb castells, amb una actuació dissabte 11, en plena Fira Modernista. Abans de donar les claus de la casa del carrer del Teatre, la colla malva té previst fer un acte de comiat a l’edifici modernista que els ha acollit durant 35 anys.

Retorn als assajos pendents de renovar la tècnica

Coincidint amb l’entrada del mes de març els Minyons han donat per inaugurada la temporada aquest divendres amb el retorn als assajos. Ho han fet encara sense junta tècnica, pendent d’escollir després que a l’assemblea ordinària de gener no s’hi presentés cap candidatura.

El president de la colla, Jaume Maeso, confia que en els propers dies s’acabi de formalitzar una candidatura i que aquesta es ratifiqui en assemblea abans de Setmana Santa. Mentrestant seguirà en funcions la tècnica de la temporada passada encapçalada per Xavi Jurado com a cap de colla.

Els Minyons faran l’aleta a Madrid

Fins al novembre la colla malva té programades 32 actuacions, algunes ja fixes en el seu calendari. A Terrassa en faran deu.

El tret de sortida serà diumenge de la setmana que ve, dia 10, al pati del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

Una de les sortides serà fora de Catalunya. El 13 de juliol els malves viatjaran a la localitat madrilenya de Vallecas per participar a les Fiestas del Carmen i acompanyar la Colla Castellera de Madrid, els Gatos.

Al llarg de la temporada no faltaran les actuacions habituals a Terrassa com la Festa Major, la Culturassa i la Diada del Patrimoni, una jornada pròpia que enguany comptarà amb la participació de la Conlloga Muixeranga de Castelló.

I fora de Terrassa, les diades clàssiques pels malva: la Mercè a Barcelona, Sant Narcís a Girona i les Santes de Mataró. També actuaran a Vic, Igualada, Barcelona, Sitges, Matadepera, Sabadell, Santpedor, Caldes i Granollers, entre d’altres municipis. I una absència destacada: el 30 d’agost, per Sant Fèlix, no seran a Vilafranca, la plaça castellera per excel·lència.

Els Minyons tancaran la temporada el 17 de novembre amb la 46a Diada de la colla. Vindran com a convidats els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants.