Els monitors de menjador seran els responsables de l’hora d’extraescolars durant el setembre

El proper curs escolar començarà el 5 de setembre, amb jornada contínua durant tot el mes i amb horari lectiu fins al migdia. Pensant sobretot en l’alumnat que es queda al menjador, però també pels que dinin a casa i vulguin tornar després, el Departament d’Educació ofereix una hora gratuïta d’extraescolars, de 15.30h a 16.30h, per enllaçar així amb l’hora de sortida habitual. Aquest dilluns s’ha sabut que, en el cas de Terrassa, aquest servei el duran a terme els mateixos monitors de l’empresa que gestioni el menjador. Ho ha avançat la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, en la reunió informativa de la Comissió de Cicles de la Vida.

En aquesta mateixa sessió, la regidora de Salut, Mónica Polo, ha anunciat el desplegament d’una prova pilot per combatre la soledat no desitjada entre la gent gran de tots els barris. Fins ara, a Terrassa s’hi havia dut a terme el projecte “Sempre acompanyats” als Districtes 1 i 4. Polo ha explicat que a través de la col·laboració d’entitats com el CST, Creu Roja o Amics de la Gent Gran, la iniciativa podrà arribar properament als set districtes terrassencs.

La reunió de la Comissió també ha servit per saber que l’Oficina de la Gent Gran ha atès unes 1.400 consultes durant el seu primer any. A més, aquest servei ha començat ja el seu procés de descentralització, traslladant-se al Districte 6, els dimecres de 10h a 13h.

Pel que fa als casals d’estiu, aquests començaran dilluns vinent i les inscripcions segueixen obertes fins aquest proper dijous. El programa “+Estiu” contempla la realització d’activitats d’eduació emocional al voltant de la natació, el cinema, el hip-hop, el flamenc o els tallers tecnològics. Tot plegat en espais com patis oberts i artístics. Aquest any els casals no hi haurà casals de setembre, degut precisament a l’avançament del calendari escolar.