Els Mossos alerten d’un augment dels intents d’estafa per internet i al col·lectiu de la gent gran

El nou context social provocat per la pandèmia ha fet augmentar, i molt, les compres per internet. Un hàbit que té els seus pros i contres per als consumidors, els quals, en alguns casos, poden acabar sent víctimes d’un delicte d’estafa. En aquest aspecte, els Mossos d’Esquadra treballen per alertar a tota la ciutadania sobre els possibles fraus que es generen amb les operacions on-line.

Una altra de les estafes més freqüents en l’època actual té la gent gran com a objectiu . En molts casos els impostors ofereixen mascaretes, vacunes o productes que poden ser d’especial interès pels consumidors, donat l’escenari de crisi sanitària.

I què poden fer aquestes persones per evitar ser víctimes d’una situació fraudulenta? Davant d’aquestes situacions, el cos policial aconsella a les persones de la tercera edat que desconfiïn de qualsevol venedor abans de deixar-lo entrar al seu domicili. Tampoc és recomanable realitzar cap mena de pagament ni facilitar dades personals sense la supervisió d’un familiar o persona de confiança.