Els Mossos desarticulen un grup criminal amb ramificacions a Terrassa

La policia desarticula un important grup criminal, sobretot al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs, amb registres i ramificacions a d’altres zones dels dos Vallès, com Terrassa, i a municipis de Girona. A dos quarts de sis del matí, els Mossos han desplegat un gran dispositiu amb l’epicentre al barri de la Mina, per desarticular un grup criminal especialitzat en delictes violents. La majoria de la trentena d’escorcolls s’han fet en aquest barri de Sant Adrià però també s’ha entrat en habitatges de Terrassa, Badalona, Maçanet de la Selva, Tordera, Arenys de Mar o Palau-Solità i Plegamants.

A la macrooperació hi han intervingut uns 500 agents i s’ha saldat amb 26 detinguts, la majoria d’una mateixa família, acusats de robatoris violents i extorsió. Amb l’actuació d’aquest dijous culmina una investigació de sis mesos que va començar la Divisió d’Investigació Criminal. La policía dona per escapçat aquest grup de suposats delinqüents. El subinspector de l’Àrea Central de Delictes contra el Patrimoni dels Mossos que ha liderat l’actuació, Jonathan Herrera, ha explicat que els sospitosos es dedicaven a “exercir el control sobre diferents famílies de la zona i cometre una sèrie de delictes violents amb els quals atemorien bona part de la població”.

Ha afegit que alguns dels detinguts també estarien involucrats en dues baralles amb armes de foc, en els barris de la Pau i la Mina els últims dos mesos. La policia ha localitzat diverses pistoles i un subfusell d’assalt que els detinguts haurien utilitzat en els enfrontaments. La causa, que dirigeix el jutjat d’instrucció número 4 de Badalona, està sota secret de sumari.