Alerten d’intents d’estafes a persones grans i dependents usuàries de serveis de teleassistència

Un servei de teleassistència ha informat als Mossos d’Esquadra que s’han detectat intents d’estafa a persones grans i també dependents que utilitzen serveis de teleassistència. Aquest col·lectiu té contractat prèviament aquests serveis per ser atesos encas de necessitat o urgència.

Les víctimes reben una trucada telefònica en la qual presumptes treballadors del servei de teleassistència s’adrecen als usuaris i usuàries pel seu nom i els comuniquen  que la seva prestació ha canviat i que si no la volen perdre han d’abonar una quantia de diners.

En altres ocasions l’excusa de contacte és la revisió del botó d’alerta o qualsevol altre pretext semblant, fins i tot, la venda d’algun altre producte o servei. El to utilitzat a les trucades és agressiu, en veu alta i contundent i sense deixar parlar l’usuari en cap moment. Aquesta manera d’actuar és la genera dubtes a la persona i crea desconfiança.

Així, l’intent d’engany ha estat detectat per diverses vies: pels mateixos usuaris que han sospitat de la pràctica o pel personal real de la prestació que coordina una determinada zona.

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra recomana no fer cap pagament ni facilitar dades personals ni bancàries per telèfon. Contactar amb el servei de teleassistència que es té contractat per verificar la informació rebuda mitjançant aquesta trucada telefònica fraudulenta. Si s’és víctima d’un delicte o una temptativa de delicte, cal avisar immediatament als Mossos d’Esquadra trucant al telèfon d’emergències 112.