Els Mossos detenen a un grup de lladres especialitzats en el “mètode del butró”

Aquest dissabte 26 d’octubre els Mossos van detenir un grup de lladres especialitzats en el mètode del butró, en establiments comercials i bancs del Vallès.

Els investigadors creuen que el grup està format per unes sis persones. Dues d’elles ja han estat detingudes a un bungalou d’un càmping de Sitges, i la resta ja haurien marxat de Catalunya. El jutge ha decretat presó per al cap del grup, que ja tenia antecedents policials del 2014.

En tots els robatoris van utilitzar el mètode del butró, neutralitzant l’alarma i fent un un forat al sostre, per on es despenjaven i accedien als locals. Després forçaven la caixa forta per endur-se els diners.

Haurien robat a una entitat bancària de Sabadell, un saló recreatiu de Terrassa i a cinc locals de restauració de Lliçà d’Amunt, Terrassa, Sabadell i Sant Cugat del Vallès.

En el cas de l’assalt al banc, els lladres es van endur un dels caixers sencer, fet que va causar greus destrosses a l’oficina.

Part dels guanys obtinguts amb els robatoris els gastaven en locals d’apostes, bingos i prostíbuls, segons han explicat els Mossos després de les detencions.