Els Mossos detenen un home per robar en una joieria i cinc establiments més

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 13 d’abril un home i una dona com a presumptes autors del robatori amb violència i intimidació d’una joieria de Terrassa.

Els fets es remunten al 31 de març quan els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït un robatori amb intimidació a l’entitat de risc de Terrassa. Cap a les 10.00 h del matí, un home i una dona disfressats amb perruques llargues van entrar a l’establiment i van amenaçar amb una pistola i un ganivet de grans dimensions les dues persones que es trobaven a l’interior, el propietari del local i una treballadora. Els dos assaltants es van apropiar de gran quantitat de joies d’or i van marxar ràpidament en un vehicle que els esperava molt a prop del lloc dels fets.

Fruit de les indagacions policials, els investigadors van identificar els dos assaltants. Un d’ells era un home, de 49 anys amb multitud antecedents, i l’altre la seva parella sentimental de 39 anys, tots dos de nacionalitat espanyola. L’home era un conegut atracador de la Unitat Central d’Atracaments, el qual es trobava actualment en llibertat condicional per diversos robatoris amb violència fins al moment de compliment íntegre de la condemna a l’any 2023.

Davant aquests fets el dia 13 d’abril, els mossos van establir un operatiu policial que va permetre detenir la parella i realitzar l’entrada i perquisició al domicili que aquest tenien a Terrassa. Al domicili els agents van localitzar diverses joies provinents del robatori i altres objectes que els podrien vincular amb altres robatoris.

La fase d’explotació d’aquests fets es va realitzar en coordinació amb les unitats d’investigació de les comissaries de Terrassa i Cerdanyola, els quals tenien relacionat a l’home amb altres amb cinc robatoris violents més en diferents establiments comercials de Terrassa i Montcada i Reixac. Als quals va actuar seguint el mateix patró operatiu. Entrava en els establiments amb la cara tapada, per una caputxa i una mascareta sanitària, i amenaçava amb una arma de foc o un ganivet els treballadors per tal d’emportar-se la recaptació de la caixa registradora.

El primer dels fets va ser el 29 de gener en una benzinera de Terrassa, on va amenaçar amb un ganivet la treballadora i es va endur de la caixa 4.083 euros. El segon va tenir lloc també a terrassa el 7 de març, en un establiment d’alimentació del carrer Don Bosco de Terrassa, aquest cop va amenaçar els treballadors amb una arma de foc i un ganivet i va aconseguir endur-se 1.200 euros. El 15 i el 17 de març va assaltar altres dos establiments d’alimentació del municipi.

L’últim fet i més recent va ser el 10 d’abril, tres dies abans de robar la joieria, en un comerç de de Montcada i Reixac on va entrar amb un ganivet a la mà i va amenaçar a la treballadora, es va endur 1000 euros de la caixa.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial el 15 d’abril al Jutjat de guàrdia de Terrassa, qui va decretar ingrés a presó provisional per a l’home, la dona va quedar en llibertat amb càrrecs.

[Fotos: Mossos d’Esquadra]