Els Mossos detenen un home relacionat amb 8 robatoris en domicilis a Matadepera i Castellar

Els Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació de Terrassa van detenir el 13 de juny un home de 38  anys, de nacionalitat espanyola i veí de Badalona com a presumpte autor de vuit robatoris amb força a domicilis de Matadepera. L’home actuava amb quatre persones més de nacionalitat xilena i també veïns de Badalona que ara mateix estan en recerca i captura, ja que estan fora del territori català.

En el període d’un mes aproximadament, entre març i abril, es van produir fins a 8 robatoris amb força a domicilis de Matadepera i Castellar del Vallès. Els domicilis violentats coincidien en que eren cases unifamiliars a quatre vents, la majoria d’una mateixa urbanització de Matadepera, tot i que hi va haver un cas en una urbanització molt propera de Castellar del Vallès. A més, els fets es produïen sempre en la mateixa franja horària, de sis a nou del vespre.

Accedien als domicilis forçant les finestres o les portes situades a la part posterior de la casa i buscaven objectes que els resultessin fàcils de transportar i que tinguessin sortida al mercat il·legal, bàsicament diners en efectiu, joies i electrònica.

El grup es desplaçava majoritàriament amb vehicles robats, encara que en alguna ocasió també haurien utilitzat vehicles de lloguer. De fet, era l’arrestat qui, presumptament, proporcionava els vehicles al grup per tal de realitzar els fets.

La investigació va permetre relacionar tots aquests fets amb un mateix grup organitzat i especialitzat amb aquest tipus de robatoris.

L’arrestat va passar a disposició judicial el 14 de juny davant el jutjat en funcions de guàrdia de Terrassa, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.