Catalitzadors Anoia 1

Els Mossos detenen una banda per robar catalitzadors de cotxes a Terrassa

Els Mossos d’Esquadra desarticulen una banda de quatre persones especialitzada en sostreure catalitzadors de vehicles. Els presumptes lladres actuaven arreu de Catalunya però se’ls relaciona amb vuit furts a les comarques de l’Anoia, Osona, Vallès Oriental i a la ciutat de Terrassa. En l’operatiu es van detenir quatre persones i es van recuperar 60 catalitzadors en una deixalleria del Vallès Oriental. El passat 13 d’octubre els Mossos de la comissaria d’Igualada van detenir quatre homes d’entre 22 i 34 anys per la presumpte pertinença a una banda criminal. La investigació es va iniciar el passat setembre després de produir-se al mateix dia, tres furts de catalitzadors de vehicles a Santa Margarida de Montbui, a l’Anoia.

Durant la investigació es va descobrir la residència dels possibles autors a Barcelona i que es desplaçaven a diferents punts del territori per cometre els robatoris. L’objectiu eren els vehicles de finals dels anys 90, de gasolina, ja que porten catalitzadors que estan ben valorats en el mercat de compravenda. Un cop localitzaven un vehicle d’interès l’aixecaven amb un gat hidràulic i amb eines separaven el convertidor catalític del tub d’escapament.

Dijous passat els investigadors van aturar els presumptes autors a l’interior d’un vehicle a Barcelona. Durant l’escorcoll la policia va localitzar un gat hidràulic, una serra elèctrica, serres metàl·liques, guants de treball i eines. L’endemà la policia va entrar en una deixalleria del Vallès Oriental on van localitzar 60 catalitzadors de procedència il·lícita. Els Mossos van intervenir els objectes i el propietari de la deixalleria va quedar denunciat per un delicte de receptació. Els quatre detinguts han passat a disposició judicial mentre la investigació continua oberta per si estan implicats en més fets delictius.

Catalitzadors Anoia 1Catalitzadors Anoia 2