Els Mossos es reuneixen després dels cessaments de Trapero i Soler

La cúpula dels Mossos d’Esquadra es reunia dissabte al matí per tractar els cessaments del director general, Pere Soler, i el del Major Trapero. Al complex del cos de policia ja hi havia molts mitjans informant dels últims moviments que passarien per la substitució de Trapero per Ferran López, el que era fins llavors el comissari superior de Coordinació Territorial.

Cap a les 2 del migdia s’ha sabut que el Major Trapero ha enviat una carta acatant el seu cessament i demanant al cos que tingui lleialtat i comprensió envers les noves indicacions que donaran els propers comandaments. A la carta també ha agraït la feina dels agents durant el temps que ha estat el seu cap.

Però Trapero no ha estat l’únic que ha acceptat el seu cessament forçós, també ho va fer Pere Soler, Director dels Mossos, el divendres a la nit en una carta on defensava la policia catalana i expressava que s’havia estat extraordinàriament injust amb el Cos dels Mossos d’Esquadra.

El Ministeri de l’Interior ha fet públic el nomenament de Ferran López i també que Juan Antonio Puigserver Martínez, secretari del ministeri, passaria a tenir el control de la Consellaria d’Interior.