Els Mossos immobilitzen 1.681 litres d’un gel hidroalcohòlic fals que es venia a Terrassa

Els Mossos d’Esquadra han localitzat i immobilitzat a Rubí 1.681 litres d’un gel que es venia falsament com a útil contra el coronavirus. Es desconeix quantes unitats se n’havien arribat a vendre, però el producte s’oferia en una botiga de Terrassa com a gel hidroalcohòlic per rentar-se les mans i prevenir així possibles contagis del SARS-CoV2. En realitat, es tractava d’un producte de neteja que convé evitar tocar directament amb les mans i s’ha d’utilitzar amb guants. A més, tampoc té cap mena de propietat biocida, de manera que en un possible contacte amb el coronavirus tampoc serviria de res.

La policia catalana va rebre l’avís d’un veí el 23 de març. L’home havia observat que l’etiquetatge del gel presentava contradiccions: mentre que tant el nom com la imatge feien pensar que servia per rentar-se les mans, a la lletra petita s’hi especificava la necessitat d’evitar el contacte directe del gel amb la pell.

L’empresa responsable ha estat denunciada davant el jutjat de guàrdia de Rubí pels presumptes delictes de publicitat enganyosa i estafa al consumidor. La companyia distribuïdora tampoc tenia permès fabricar productes de tipus cosmètic en no disposar de la declaració responsable obligatòria.