Els motoristes mantenen la marxa de dilluns tot i l’anunci de creació de més places d’aparcament

L’entrada en vigor de la disposició transitòria de l’Ordenança de Mobilitat, que prohibeix l’aparcament de motos i ciclomotors en vorera, ha posat de manifest la mancança de places senyalitzades per aquests tipus de vehicles. A la via pública n’hi ha més de quatre mil, 1.500 d’elles creades els darrers anys, una xifra insuficient per les 23.000 motos i ciclomotors matriculats a la ciutat.

Arran de les queixes dels motoristes i d’una reunió dilluns amb el col·lectiu, el govern ha anunciat la creació de noves places, sense concretar-ne la quantitat ni el calendari. Seran en espais entre guals on no hi caben places per turismes, en zones de càrrega i descàrrega de grans dimensions i en àrees exprés. També es senyalitzaran, per no incomplir l’ordenança, places en voreres amples i a un mínim de quatre metres de les façanes i també en espais residuals.

Les noves places es crearan principalment als carrers perpendiculars a la Rambla, l’entorn de les estacions de tren, de l’Estadi Olímpic, dels clubs esportius, biblioteques i a les proximitats del Centre i dels parcs de Vallparadís i de Sant Jordi.

L’aplicació mòbil Cuidem Terrassa incorporarà properament un apartat específic per informar de la mancança de places en un punt específic de la ciutat. El servei de Mobilitat estudiarà cada cas.

Es manté la convocatòria de marxa per dilluns

Tot i les mesures la plataforma Amics Motos Terrassa ha decidit mantenir la marxa lenta que havia convocat per dilluns vinent per fer visibles les seves reivindicacions. Sortirà a un quart de vuit del vespre de l’estació d’autobusos.