Els municipis de l’Arc Metropolità volen la Ronda Nord i demanen a la Generalitat respecte pel territori

Terrassa ha acollit l’assemblea general de l’associació de municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona. Els alcaldes i alcaldesses d’aquestes poblacions es van organitzar en forma de lobby ara fa un any per posar a l’agenda política temes d’interès per la ciutadania: ocupacions conflictives, habitatges assequibles i infraestructures.

La trobada d’aquest dimecres ha servit per aprovar dues resolucions: una, en suport a la Ronda Nord, una via que ha de connectar Terrassa, Sabadell i Castellar i, la segona, sobre la necessitat de canviar la llei de finançament local.

La Ronda Nord s’ha qualificat de prioritat, perquè la B-40, una via d’alta capacitat, no pot acabar a la rotonda de Can Roca, diuen. Els municipis recorden que el 10 de juny es va arribar a un acord entre Govern de l’Estat, Generalitat i aquests ajuntaments per fer-la.

El Ministeri traspassava els diners a l’executiu català (500 milions d’euros a través de la disposició addicional tercera de l’Estatut) i també deixava en les seves mans el traçat i la planificació de l’obra. L’associació reclama a la Generalitat que s’adhereixi i executi aquell acord, tot i que el nou conseller, Juli Fernández, cregui que es tracta d’una infraestructura obsoleta.

L’ 1 de desembre es reuniran els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental amb Fernández on tornarà a sortir el tema. El territori també reclama la línia orbital ferroviària, sobretot per a les mercaderies. Aquesta xarxa està més endarrerida i costa més diners, recorden.

Sobre finançament, els municipis diuen que necessiten canvis a la norma per seguir prestant serveis a la ciutadania. Els costos han pujat (inflació, subministraments i sous) i reclamen a les administracions superiors més diners.

Arc Metropolità 2

Arc Metropolità