Els municipis del Vallès Occiental demanen a Buch més Mossos a la comarca

En l’últim Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental els ajuntaments de la comarca van expressar la seva preocupació per la manca d’efectius dels Mossos d’Esquadra. Per abordar aquest tema el Conseller d’Interior, Miquel Buch ha mantingut una reunió amb els representants dels municipis vallesans al Consell Comarcal. Les dades que Buch ha posat sobre la taula, però, parlen d’una mitjana delicitiva més baixa que la catalana: es compten 48,6 fets delictius per cada mil habitants al Vallès, davant dels 76 del conjunt del país. Tot i així, totes les parts han convingut que cal augmentar les ràtios d’agents de Mossos amb les properes promocions.

A pocs dies que el Tribunal Suprem faci pública la sentència sobre el judici del Procés, el conseller ha dit que la coordinació dels Mossos amb els altres cossos de seguretat és la adequada davant d’una possible mobilització ciutadana; i que la confiança tampoc ha baixat, tot i les discrepàncies polítiques sorgides per les declaracions de responsables de la Guàrdia Civil sobre l’actuació policial l’1 d’Octubre.

A la renió del Consell Comarcal hi ha assistit, per part de l’Ajuntament de Terrassa, el regidor de seguretat Javier F. Rivero.