Els nedadors del CN Terrassa es pengen 25 medalles al Campionat d’Espanya Universitari

Nou nedadors del CN Terrassa van participar entre dimarts i dimecres al Campionat d’Espanya Universitari que va celebrar-se a Jaén, cita en la qual van sumar un total de 25 medalles (19 d’or, 4 de plata i 2 de bronze). Albert Puig, Carla Campo i Maria Buch van competir amb la Universitat Ramon Llull; Laia Redondo i Pau Curtu van nedar per la Universitat Autònoma de Barcelona; Carmen Herrero va representar la Universidad Politécnica de Madrid; i Melani Costa, Sarai Gascón i José Antonio Marí van defensar els colors de la Universidad Católica San Antonio de Múrcia (UCAM), que va obtenir el títol per equips.

Melani Costa va totalitzar vuit medalles, sis d’or i dues de plata. La mallorquina va guanyar els 200 metres lliures i els 200 esquena i va ser una de les components dels quartets de l’UCAM que van vèncer el 4×100 liures mixt, el 4×100 estils mixt (amb rècord del Campionat), els 4×50 lliures femenins (rècord del Campionat) i el 4×50 estils femenins (rècord del Campionat). Costa, a més, va acabar segona en 100 metres lliures i en 400 lliures.

Per la seva banda, Albert Puig, Carla Campo i Carmen Herrero van penjar-se tres medalles cadascun. Puig va imposar-se en 100 i 200 metres estils i en 100 papallona (rècord del Campionat). Així mateix, Carla Campo va fer-se amb el triomf en 100 papallona (rècord del Campionat), va obtenir la plata en 200 metres papallona i va assolir el bronze en 50 papallona. Igualment, Carmen Herrero va proclamar-se campiona en 50 metres papallona (amb rècord del Campionat), va ser segona en 50 lliures i va aconseguir el bronze en 100 metres lliures.

Vuit ors en natació adaptada

Sarai Gascón i José Antonio Marí van brillar en la modalitat de natació adaptada. Van vèncer les vuit proves que van disputar, quatre cadascun, en la classificació multidisability, aquella que reuneix tots els nedadors que participen en la prova. L’egarenca va guanyar els 50 i 100 metres lliures, els 50 papallona i els 100 braça.  El nedador valencià, al seu torn, va ser el millor en els 50 i 100 metres lliures i en els 50 i 100 papallona.