Els nous equipaments que arribaran el 2023

El 2023 arrenca amb una data clau marcada al calendari: les eleccions municipals del 28 de maig. Sigui quin sigui el resultat, però, Terrassa afronta el nou any amb una sèrie de previsions sobre la taula pel que fa a infraestructures.

A principis d’any hauria d’entrar en funcionament la nova Casa de l’Esport ubicada a l’antic ajuntament: la previsió és que les obres acabin aquest primer trimestre, però encara sense data concreta. Amb la rehabilitació, l’edifici ha guanyat més alçada per fer-ne operativa la tercera planta. La Casa de l’Esport acollirà tant el Servei Municipal d’Esports com el Consell Esportiu del Vallès Occidental. A més, a la planta baixa hi haurà l’exposició permanent de «Hockey per Terrassa».

antic ajuntament casa esport 3 Joaquim Vancells

També aviat, durant el primer trimestre d’any, l’Ajuntament compta amb iniciar les obres del casal del barri del Roc Blanc. Els veïns reclamaven l’equipament des del 2012. Al desembre de 2021, l’empresa que se n’encarregava va renunciar a l’obra per l’encariment dels subministraments. És per això que el projecte es va haver de licitar de nou.

Casal Roc Blanc 2

El mateix problema va passar també amb la pista annexa a la zona esportiva de Can Jofresa. Les obres es van aturar pel sobrecost del projecte i, en aquest cas, l’Ajuntament va renegociar amb l’empresa adjudicatària per adequar el preu a la realitat. Ara, el consistori confia en començar les obres els propers mesos i inaugurar la pista aquest any.

Pista Exterior Can Jofresa 2

Les de la Generalitat

Una de les infraestructures més esperades a la ciutat és la residència i centre de dia de Sant Pere Nord. L’anterior consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va assegurar que aquest 2023 n’arrencarien les obres i que la data prevista de finalització seria el 2025. De moment, se n’està licitant el projecte executiu. L’adjudicació està al caure i l’empresa que el guanyi tindrà un termini de set mesos per elaborar-lo. Així doncs, les obres haurien d’arrencar durant la segona meitat del 2023. Serà la segona residència pública de Terrassa, amb una capacitat de 90 places i 20 més de centre de dia.

Terrenys Sant Pere Nord Residència Gent Gran

Finalment, aquest que hem encetat també hauria de ser l’any on Terrassa i Sabadell quedin units per carril bici. L’obra depèn del Departament de Territori de la Generalitat i consta al Pla Específic de Mobilitat del Vallès Occidental. La previsió és que quedi enllestit a finals d’any.