Els pacients amb insuficiència renal tenen l’opció de practicar l’hemodiàlisi des de casa

Fer el tractament d’hemodiàlisi des de casa és ara possible gràcies a un programa liderat pel Consorci Sanitari de Terrassa. El Servei de Nefrologia d’aquest centre, en col·laboració amb l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, impulsa des de fa unes setmanes el projecte Hemodinn. L’objectiu és oferir la possibilitat de tractar-se a través d’aquesta modalitat a tots els pacients de l’àrea territorial que pateixin algun tipus d’insuficiència renal.

L’hemodiàlisi domiciliària és un sistema innovador que s’utilitza per substituir la funció renal que fan els ronyons. Un dels seus principals avantatges és que el pacient pot realitzar el filtratge de la sang de manera autònoma, sense necessitat de desplaçar-se a l’hospital. Després d’unes setmanes de formació, l’usuari aprèn a utilitzar la màquina i a punxar-se les vies per on circula la sang durant les 2 hores i mitja que sol durar cada sessió.

Com l’Ignasi ja hi ha un pacient que ha finalitzat la seva formació i practica el tractament des de casa seva de manera totalment autònoma. El mateix projecte Hemodinn està desenvolupant una plataforma digital per monitoritzar en tot moment les constants i les dades clíniques de l’usuari, facilitant el seguiment i l’efectivitat del tractament.