Els pacients de l’Hospital de Terrassa i l’Hospital de Sant Llàtzer podran rebre més visites de familiars

El Consorci Sanitari de Terrassa amplia a partir de demà dimecres les possibilitats de visitar pacients tant a l’Hospital de Terrassa com a l’Hospital de Sant Llàtzer. Després de mesos de restriccions a causa de la covid-19, la millora dels indicadors de la pandèmia han portat la direcció de l’organització sanitària a relaxar aquestes mesures.

A l’Hospital de Terrassa, les visites es podran fer tots els dies de la setmana en una franja horària que dependrà del llit on estigui el pacient: els del llit A de 12.30h a 14h i els del llit B de 15h a 16.30h. A les plantes COVID les visites quedaran limitades als dimecres i dissabtes de 12.30h a 13.30h i només hi podrà assistir una persona per pacient. Pel que fa a les unitats de cures intensives, el sector COVID podrà rebre visites els dimecres i dissabtes de 12.30h a 13.30h, la resta, de 12.30h a 14.30h tots els dies de la setmana. Es mantenen mesures de protecció com l’ús obligatori de mascareta quirúrgica i la higiene de mans amb solució hidroalcohòlica, així com l’obligació dels menors d’edat d’estar sempre acompanyats per un adult. A la Sala de Parts, les embarassades podran estar també acompanyades per una persona adulta, mentre que a Urgències continua sense permetre’s l’accés d’acompanyants excepte casos excepcionals que indiquin els treballadors de l’Hospital. Finalment, a les visites del Servei de Cures Pal·liatives i en les situacions d’acompanyament al final de la vida serà l’equip assistencial qui concretarà als familiars les condicions de les visites.

Pel que fa a l’Hospital de Sant Llàtzer, les visites es restringeixen a un visitant per pacient, però continua sense permetre’s l’entrada de menors d’edat. Com passava a l’Hospital de Terrassa, els horaris de les visites també depenen del llit de la persona ingressada. Als llits anomenats A i C les visites seran de 12h a 14h els dilluns, dimarts, dijous i dissabtes, i de 17.30h a 19.30h els dimecres, divendres i diumenges. Als llits B, els horaris inversos: dilluns, dimarts, dijous i dissabtes de 17.30h a 19.30h i dimecres, divendres i diumenges de 12h a 14h.