Els parcs i carrers de Terrassa reviuen en l’inici de la desescalada

Després de set setmanes de confinament, aquest dissabte els veïns i veïnes de Terrassa han pogut tornar a sortir per passejar i fer esport. Les franges horàries marcades pel govern espanyol s’han deixat notar, juntament amb les ganes acumulades de sortir de molts egarencs. De bon matí, són molts els qui han aprofitat per fer la primera sortida. Espais com l’Anella Verda i el Parc de Vallparadís mostraven un aspecte inusual, no només per l’actual estat d’alarma, sinó que molts dels habituals asseguraven que fins i tot hi havia més trànsit de persones que abans de la pandèmia. 

A partir de les 10h, però, l’anar i venir ja anava de baixada. La Policia Municipal ha reforçat els seus dispositius en tots els torns per assegurar que tothom compleixi amb la normativa. Els horaris per passejar i fer esport són de les 6h a les 10h i de les 20h a les 23h. Els majors de 70 anys i les persones dependents tenen reservades les franges de 10h a 12h del migdia i de 19h a20h, mentre que els menors de 14 anys poden sortir acompanyats d’un adult entre les 12h i les 19h. Per molts, aquest petit avenç per sortir del confinament ha significat un dia emocionant i a la vegada estrany.

L’Ajuntament de Terrassa ha elaborat un document informatiu per aclarir la normativa que regula els passejos i l’activitat física a l’exterior. La informació, en forma de preguntes freqüents, es pot consultar al web municipal i a les xarxes socials de l’Ajuntament i s’anirà actualitzant regularment. L’equip de govern demana que les sortides es facin amb la màxima prudència i responsabilitat.