Els pastissers preveuen una forta caiguda en la venda de mones davant una Pasqua atípica

Imatge insòlita la de forns i pastisseries durant aquesta època de l’any. Habitualment els obradors estarien treballant a ple rendiment, preparant mones de xocolata, fruita o mantega, però la situació de crisi del coronavirus ho canvia tot, també les tradicions. El dilluns de Pasqua és una de les dates assenyalades en el calendari de tot pastisser però, en un any totalment atípic, les previsions dels professionals d’aquest sector no conviden a ser gens optimistes.

Juntament amb els tortells de Reis, les coques de Sant Joan, els panellets i els torrons de la campanya de Nadal, el dia de la Mona és una jornada capdal per l’economia d’aquests establiments. Les pèrdues que s’esperen són incalculables, encara que des del sector confien en que pares i padrins premiaran el bon comportament dels més menuts durant el confinament.

Per tal d’adaptar-se a aquest nou context i reinventar-se davant l’adversitat, diverses pastisseries han optat per oferir servei d’entrega de les mones a domicili. És la proposta que llancen alguns negocis per tal de fer-nos passar els propers dies d’una manera una mica més dolça.