Els pensionistes fan una crida a participar en la manifestació per la defensa de la sanitat pública

El Moviment per a unes Pensions Dignes s’ha reunit aquest matí, com cada dilluns, davant l’Ajuntament. En aquesta ocasió, però, la concentració s’ha reconvertit en una marxa pels carrers del centre amb consignes per reclamar millores en la sanitat pública. El col·lectiu ha expressat el seu malestar amb l’actual sistema d’Atenció Primària, demanant que la Generalitat hi dediqui una major part del pressupost. D’aquesta manera s’ha fet una crida a tota la ciutadania perquè assisteixi a la manifestació convocada a Terrassa per al 14 de gener.

Durant la marxa s’ha demanat suprimir l’atenció mèdica telemàtica, així com agilitzar les llistes d’espera. En aquest sentit, actualment a Catalunya hi ha més de 700.000 pacients pendents de sotmetre’s a una operació.

Sota el lema “Les llistes d’espera maten”, un centenar de persones del MPD s’han desplaçat des del Raval de Montserrat fins la plaça del Doctor Robert, davant les portes de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, per demanar una sanitat pública i de qualitat. Una altra de les proclames més repetides ha estat: “El 14 de gener, tothom al carrer”. La manifestació, convocada per una vintena d’entitats terrassenques, sortirà a les 11h del matí des de l’estació del Nord.

Manifestació Defensa Sanitat Publica Marea Blanca