Els pensionistes reclamen, davant de Mútua, que torni la normalitat i les visites presencials als CAP

El Moviment per unes Pensions Dignes ha traslladat aquest dilluns les seves protestes davant de la Mútua de Terrassa. I ho han fet allà per exigir que l’atenció primària recuperi la normalitat, especialment en els casos amb problemes crònics o aguts que no tinguin res a veure amb la Covid-19.

Els convocants han llegit un manifest que aquest dilluns també es llegirà en altres concentracions en una cinquantena de municipis de Catalunya.

Demanen la reobertura imminent dels centres d’atenció primària que van tancar amb l’estat d’alarma. També que es recuperin les visites presencials i es faci telemàtica o telefònica només quan no calgui contacte directe.

Altres reivindicacions passen per reclamar un major pressupost de salut per l’atenció primària, l’habilitació d’espais i circuits segurs als CAP per evitar contagis o la participació ciutadana en la gestió d’aquests equipaments.

El Moviment per les Pensions Dignes ha fet arribar el manifest a la direcció de Mútua de Terrassa i farà el mateix amb el Consorci Sanitari i l’Institut Català de la Salut.

La Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública ha convocat per dimecres una concentració davant la plaça de les Teixidores.