Els policies municipals protesten per la nova organització del cos que es vol aplicar l’1 de gener

L’equip de govern ha elaborat un nou projecte organitzatiu per a la policia municipal que vol aplicar l’1 de gener de 2022. 

El sindicat propi dels agents (SPL-CME) explica que aquesta nova estructura deriva de la creació d’una nova unitat: la policia de barri i que per a vestir-la (amb uns 20 agents) s’han de suprimir o reduir altres unitats ja existents, que són competència exclusiva del cos, diuen. Les unitats més afectades per aquests canvis són la de trànsit i la d’accidents. Aquests agents i altres (24 en total), a més, hauran de canviar de torn.

Els representants dels treballadors demanen més temps per implementar els canvis, no tocar les unitats ja existents i que la nova policia de barri es nodreixi amb els nous agents que es vagin incorporant (que podrien ser entre 23 i 28 l’any que ve).

Per mostrar el seu desacord, el sindicat majoritari ha convocat una protesta sorollosa aquest matí de divendres, coincidint amb la celebració del ple de pressupostos.

La direcció del cos defensa la reorganització per aconseguir una policia més propera a la ciutadania i adaptada als temps actuals. Assegura que no es preveu la supressió de cap unitat i que els canvis es van plantejar el mes de juny.

 

Policies Protesten 2Policies Protesten 3Policies Protesten 4Policies Protesten 5