Cap indici de rebrot més de dues setmanes després de l’inici de la desescalada

Amb l’entrada a la fase 0 a tot Catalunya el dissabte 2 de maig va començar la desescalada per la Covid-19. L’autorització per passejar i fer esport per franges horàries d’edat, en molts casos sense respectar distàncies i altres condicionants, feia témer un repunt en el nombre d’infectats per coronavirus. Segons les autoritats sanitàries el període d’incubació difícilment supera els vint dies.

Han passat dinou dies i en aquestes dues setmanes el nombre de positius ha baixat en gairebé dues-centes persones. A les plantes dels hospitals s’ha passat de 204 ingressats a 33, 171 menys. A les unitats de cures intensives hi ha 16 pacients greus menys, una reducció del vuitanta per cent, i en hospitalització domiciliària hi ha deu persones menys. Des de l’entrada a la fase 0 han mort 27 persones i s’han donat 185 altes.

Aquest dimecres les xifres han seguit la tònica dels darrers dies. D’ingressats ja només n’hi ha 38, cinc menys que dimarts. No ha variat el nombre de pacients greus a les UCI i els que són en hospitalització domiciliaria, que es mantenen en 4 i 1, respectivament.

En les darreres 24 hores ha mort una persona per la Covid-19 i en total han perdut la vida 298 persones, 196 de les quals eren residents a Terrassa. D’altes se n’han donat 7, que fan un total de 1.278, la meitat de la ciutat.

ACLARIMENT: Notícia elaborada a partir de les úniques dades locals, facilitades pel Consorci Sanitari de Terrassa i per Mútua de Terrassa. Inclouen els pacients tractats per aquests proveïdors de salut independentment del seu lloc de residència. La xifra de nous contagis no apareix en la informació facilitada.