Els premis de la primera edició del Sex Education Film Festival reivindiquen el feminisme

Els premis que atorga la primera edició del Sex Education Film Festival, celebrat al Cinema Catalunya el passat mes de febrer, fan un reconeixement al feminisme. En la categoria Teen per a joves, el jurat premia el curt procedent de Luxemburg, Toi aussi ça te chatouille, de Lucía Valverde. El premi que atorga el públic en aquesta mateixa categoria el reconeixement se l’emporta Mi pequeño Gran Samurai d’Aranza Ibarra.

Pel què fa a la categoria d’adults el jurat ha escollit el curtmetratge del Brasil, Carne de Kamila Kater. En aquesta categoria el públic reconeix el film [B]ellas, de Clara Rodríguez i Laia Suru. Des del Festival es valora positivament que la temàtica que es repeteix en alguns dels films premiats és el feminisme. A l’acte públic celebrat aquest dijous, presidit per la regidora de Cultura, Rosa Boladeras i retransmès per estriming per les xarxes, hi ha assistit una de les codirectores d’un dels films guanyadors.

Des del Festival que ja pensen en una segona edició, es valora la gran participació del públic que es van haver de programar dues sessions més per donar resposta a tota la demanda. En total en les sessions matinals de Teens hi van assistir uns 700 joves de 7 instituts, mentre que en les dues sessions per a adults hi van assistir unes 200 persones. Entre el públic s’ha destacat la temàtica del Festival, com a eina d’educació i divulgació entre els joves d’un aspecte vital tant important com és el sexe.