Els pressupostos de l’Estat preveuen 19 milions per a la B-40

El projecte de pressupostos del Govern encapçalat per Pedro Sánchez i que ha d’aprovar el Congrés de Diputats, preveu una inversió d’una mica més de 19 milions d’euros per a la B-40, coneguda també com el Quart Cinturó. Aquests diners es destinen en un tram de poc més de 6 quilòmetres entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls. Segons les previsions dels pressupostos, el projecte que va començar el 2006 s’acabarà cap el 2020, amb una previsió d’inversió per a l’altre exercici de 13 milions més.

Els comptes preveuen que l’autovia arribi fins a Granollers perquè s’hi destinen 472.000 euros més, en el tram entre Terrassa i Caldes de Montbui. En l’actualitat s’està construïnt l’enllaç entre la C-16 i la B-40, a l’alçada de Viladecavalls amb un pressupost de 147 milions d’euros. També s’està redactant l’estudi informatiu del tram entre Terrassa i Granollers. El projecte de l’autovia orbital acumula diversos contratemps des de la seva concepció, el més greu l’aturada de les obres a causa de la crisi econòmica del 2008.

Una important infraestructura que des del Vallès Occidental sempre han defensat els sectors econòmics i empresarials per al desenvolupament i millor connexió de la comarca amb el Baix Llobregat i el Vallès Oriental. Pel què fa a la resta d’inversions, segons el Projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, a la demarcació de Barcelona s’invertiran 1.549 milions, 453 per a la xarxa de Rodalies de Renfe i 102 milions més per a actuacions a les estacions de tren. També hi ha 259 milions pel corredor mediterrani i gairebé 130 més pel desenvolupament logístic del Port de Barcelona.