Els primers habitatges cooperatius de Terrassa busquen persones que hi vulguin viure

La cooperativa Sostre Cívic acaba de presentar el primer projecte d’habitatge cooperatiu de Terrassa. Ha comprat un edifici en desús propietat d’una entitat financera per tanteig i retracte. L’immoble es diu La Mola i està situat al carrer Mare de Déu dels Socors, 77 (al barri de Ca n’Anglada). Te 8 pisos.

Fins al 28 de febrer, les persones interessades poden inscriure’s. S’adjudicaran en unes setmanes i a finals de març ja podrien estar habitats. 2 d’ells són per a la mesa d’emergència social. De fet, l’Ajuntament hi col·labora des dels serveis d’habitatge, economia social i serveis socials.

La propietat és de tota la cooperativa i les persones que hi viuen (sòcies d’aquesta entitat) tenen el dret d’utilitzar l’habitatge indefinidament pagant una quota estable i s’han d’implicar en la seva gestió. D’aquesta manera s’evita l’especulació.

Són pisos d’una o dues habitacions, entre 30 i 58 metres quadrats, amb ascensor, plaques solars i internet. Els interessats hauran de pagar una aportació inicial de 2.800 o 3.500 euros, que és en bona part retornable quan es deixa el pis. La quota mensual oscil·larà entre els 500 i 594 euros. Inclou les despeses comunitàries, la quota de soci de la cooperativa, les taxes municipals, assegurances i fons de manteniment. Cada propietari pagarà el seu consum de llum, aigua i gas.

Els interessats en aquest projecte han d’assistir a les xerrades que s’impartiran al centre cívic Montserrat Roig. Els dimarts 7 i 21 de febrer a les 6 de la tarda, seran presencials. El dimarts 14 serà virtual. També es faran visites als habitatges. Per accedir a un d’aquests pisos s’han de complir els nivells d’ingressos que donen accés a un habitatge de Protecció Oficial, entre altres requisits.

El model d’habitatge cooperatiu en cessió d’us està molt estès a Dinamarca o Uruguai però a casa nostra és poc conegut. Sostre Cívic opera a Catalunya des de fa 15 anys i té projectes a una dotzena de poblacions.

Habitatge Cooperatiu La Mola 2

 

Habitatge Cooperatiu La Mola

 

Habitatge Cooperatiu 4 Habitatge Cooperatiu 3 Habitatge Cooperatiu 2 Habitatge Cooperatiu 1