Veuen la llum els primers projectes audiovisuals del “Lab Creativitat 360”

El Laboratori de Creativitat 360 és una iniciativa conjunta entre el Parc Audiovisual de Catalunya, el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia i la companyia Telefónica. S’ha posat en marxa aquest curs i els primers resultats ja han vist la llum. Concretament, aquesta darrera setmana s’han presentat de forma telemàtica les versions finals dels 4 projectes realitzats pels alumnes del centre adscrit a la UPC.

L’objectiu d’aquest laboratori és que alumnat universitari i empreses puguin investigar conjuntament en el camp audiovisual i generar idees al voltant de les noves formes de veure la televisió. Un nou llenguatge audiovisual que es presenta en un futur pròxim, a través de les càmeres de gravació de 360º.

Narrativa immersiva, aprenentatge d’idiomes, entreteniment esportiu o noves experiències de compra en una botiga on-line són els àmbits de les propostes presentades.

El primer exemple és ¿Quién soy?, un curtmetratge on l’espectador es posa –literalment- a la pell del protagonista. I és que, a través de la tecnologia “Virtual Real Reality”, l’usuari pot prendre les seves pròpies decisions, establint així un alt grau d’immersió narrativa.

D’altra banda, Lango, acadèmia d’idiomes, és un projecte que aprofita les capacitats de la tecnologia 360 per facilitar l’aprenentatge d’idiomes. S’habiliten entorns habituals en el dia a dia on es presenten tasques i missions que es resolen utilitzant la veu i interactuant amb els personatges en un escenari virtual.

Una altra interessant iniciativa és MERCAPP, una start-up de botiga en realitat virtual, que aplica la tecnologia de vídeo 360 amb l’objectiu de fer més real i natural l’experiència de compra. Així, el client té la possibilitat de moure’s per la botiga o per un centre comercial com si realment estigués allà.

Finalment, MoviBOX d’eSports en streaming, és una original idea on s’aplica el vídeo 360 de manera integral en l’avantsala d’un esdeveniment esportiu. D’aquesta manera l’usuari pot consultar tot tipus de dades sobre l’espectacle que es disposa a veure i posar-se en situació abans de que comenci el partit.

Aquests quatre projectes audiovisuals han estat desenvolupats durant els últims mesos pels alumnes dels graus en Multimèdia; Disseny i Desenvolupament de Videojocs, i Disseny, Animació i Art Digital. Un cop finalitzats, ara els projectes participaran a la plataforma d’innovació Open Future, que dona suport a joves emprenedors.