Els professionals sanitaris de Mútua diuen prou davant del col·lapse en el servei d’Urgències

Protesta dels treballadors de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa davant la situació de col·lapse que pateix el servei d’Urgències. Els professionals sanitaris denuncien les condicions, sovint indignes, en les que han d’atendre els pacients, reclamant que s’actuï amb immediatesa per poder trobar una solució.

El personal sanitari exigeix que s’ampliï el nombre de llits per evitar que els usuaris estiguin més de 24 hores a Urgències un cop cursat l’ingrés. D’altra banda, també demanen que es desencalli l’aprovació parlamentària de la Llei de Seguretat del Pacient, que estableix una ràtio de 6 usuaris per a cada infermera. En la concentració d’aquest divendres, la consigna més repetida feia referència a les precàries condicions d’atenció a les Urgències.

Des del Comitè d’Empresa ja s’ha proposat habilitar la planta 13 de l’edifici de Mútua per disposar de més llits i, si això no és possible, que el CatSalut s’impliqui autoritzant derivacions a altres hospitals. En el marc de les protestes pel funcionament de la sanitat pública, aquest dissabte s’ha convocat a Terrassa una manifestació organitzada per una setantena d’entitats de la ciutat. A més a més, de cara al 25 i 26 de gener hi ha prevista una vaga de dos dies del sector sanitari.