Els punts de prevenció d’agressions sexuals de Festa Major van fer gairebé 2.000 actuacions

La passada festa major l’Ajuntament de Terrassa va instal•lar per primer cop uns punts d’informació, anomenats punts lila, per prevenir agressions sexuals i comportaments sexistes. La més concorreguda, per la ubicació, va ser a El Jove, al Parc de Vallparadís. Durant els tres dies de festa va fer un total de 760 actuacions d’informació i assessorament, bàsicament per resoldre dubtes i preguntes dels ciutadans. A la carpa es feia difusió de la campanya que portava per lema #NomésUnSíÉsUnSí, s’oferia assessorament en casos de noies que volien compartir experiències, i es fomentava els espais de festa com a espais segurs i lliures de violències sexuals.

Hi va haver dos punts mòbils més: al Raval de Montserrat, on hi havia una parella d’educadors itinerant que va realitzar 550 actuacions; i al carrer Major, lloc on es van situar entitats feministes, que van oferir informació a 600 persones. L’equip de govern s’ha mostrat satisfet amb aquesta experiència que ha sumat gairebé dues mil actuacions.

L’Ajuntament pensa fer extensiva aquesta experiència a altres esdeveniments multitudinaris que ho requereixin, com per exemple el Carnestoltes.

A banda, hi va haver dues sessions de formació per al personal que treballa i col•labora per Festa Major, sota el títol “Agressions sexuals i comportaments sexistes en els espais públics.”