Els quatre candidats a Síndic municipal es presenten a la Masia Freixa

Terrassa dóna a conèixer els quatre candidats a Síndic de Greuges, en un debat obert aquest dimecres al vespre a la Masia Freixa. En el marc del procés participatiu que s’està fent, per primera vegada els quatre candidats van debatre en públic, les seves principals propostes. Les quatre persones que opten a ser Síndic de Greuges de Terrassa són Isabel Marquès, que va ser Síndica entre el 2010 i el 2016, i l’única dona candidata a la reelecció.

Roger Peiró es presenta com una opció nascuda d’altres processos participatius i de la necessitat de treballar per als altres. Jordi Estapé és l’únic que repeteix candidatura, després de l’intent fallit de la primera elecció. Es presenta des de la vocació de servei de les seves dues professions: periodista i advocat. Finalment José Miguel Sanz és un expert en participació ciutadana des de la seva professió de mediació de consum i amb una formació social molt consolidada.

El debat també va servir per entendre millor la figura del Síndic, com fer arribar aquest servei als ciutadans i de la necessitat d’acostar-se als barris i a les seves entitats veïnals. Fins el 12 de desembre els candidats encara poden fer actes de campanya en diferents espais de la ciutat. El 14 de desembre és la data de la votació que es podrà fer de forma presencial des de dos quarts de deu del matí a les 8 del vespre, en els cinc Centres Cívics de la ciutat, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la plaça Didó i al Casal Cívic de Can Parellada. Un cop es coneixi el guanyador, la Junta de Portaveus validarà l’elecció per elevar-ho al ple perquè ho ratifiquin els regidors.